Заместник-прессекретарят на президента Джо Байдън Карин Жан-Пиер ще поеме поста на

...
Заместник-прессекретарят на президента Джо Байдън Карин Жан-Пиер ще поеме поста на
Коментари Харесай

Джен Псаки напуска поста говорител на Белия дом, заменя я Карин Жан-Пиер

Заместник-прессекретарят на президента Джо Байдън Карин Жан-Пиер ще поеме поста на Джен Псаки, когато тя напусне администрацията на 13 май. Това са съобщили от Белия дом в четвъртък, представени от Daily Mail.

По-рано беше обявено, че Псаки ще се причисли към  MSNBC, макар че не го е удостоверила публично.

44-годишният Жан-Пиер ще бъде първата чернокожа и открита гей жена прессекретар на Белия дом, написа Псаки в " Туитър ", в чест на нейния правоприемник на поста.

" Горд съм да оповестя, че Карин Жан-Пиер ще бъде идващият прессекретар на Белия дом ", сподели Байдън в изказване.

" Карин освен има опита, гения и честността, нужни за тази сложна работа, само че тя ще продължи да води пътя в връзката за работата на администрацията на Байдън-Харис от името на американския народ. "

Байдън сподели, че той и първата дама доктор Джил Байдън " познават и почитат Карин отдавна и тя ще бъде мощен глас, който ще приказва от името на мен и тази администрация ".

Той похвали Псаки за " връщането на благоприличието " в залата за брифинг на Белия дом в нещо, което наподобява е завоалиран удар в по-острите връзки на администрацията на Тръмп с пресата.

" Джен Псаки сложи стандарта за връщане на благоприличието, уважението и приличието в залата за брифинг на Белия дом ", сподели Байдън. " Искам да благодаря на Джен, че подвигна летвата, комуникира непосредствено и почтено с американския народ и резервира възприятието си за комизъм, до момента в който прави това. "

Припомняме, че в началото на април се появиха слуховете за напускането на Псаки. 

Тогава Псаки съобщи, че " няма какво да удостовери " във връзка със известията, че може би ще напусне администрацията, и че води извънредни диалози с новинарския канал MSNBC.

Тя даже добави, че е " спазила всички етични условия и е отишла по-далеч, като е подхванала стъпки да си направи самоотвод от решенията, когато това е подходящо ".

Псаки повтори, че се отнася доста съществено към всички " законови условия ".

Псаки е някогашен шеф на връзките при администрацията на Обама-Байдън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР